Resultat 1 till 6 av 6
  1. #1
    V.I.B Contributor Gustav2Ks avatar
    Reg.datum
    feb 2012
    Ort
    Gärdet, Stockholm
    Inlägg
    208
    Tackad: 8

    Shovel -69 smäller ur avgasrör och förgasare

    Hej
    Jag har ett helvete att få min båge att gå bra.
    Jag har gjort följande:
    Gått igenom min CV40 förgasare med nya munstycken och nål. #48, #185, samt N65C nål.
    Bytt ringar till insuget.
    Värmt på en bättre adapter till förgasaren.
    Bytt packningar mellan insuget och förgasaren.
    Bytt tändstift.
    Dragit om elen utan att gå genom någon strömställare eller tändningslås.
    Mätt upp tändspolen 5,2 ohm
    Justerat brytarspättsen.
    Skruvat fram och tillbaka tändningen.
    Justerat stötstängerna.
    Jordat ner motorn ordentligt.
    Generatorn laddar ordentligt 14-15V.

    Några råd eller någon i Sthlm som kan ta sig en titt på åbäket?

    https://youtu.be/jMaMA3zMDEY
    Nu jävlar blir det åka av!

  2. #2
    V.I.B minhojs avatar
    Reg.datum
    apr 2014
    Ort
    Förort
    Inlägg
    156
    Tackad: 19

    Tror de e tändningsfel.
    Har du bytt kondensator och/eller kollat kontakten till den?

    Vet inte riktigt vad det är för tändning på dessa maskiner, är centrifugalvikter o fjädrar i ordning?
    Men kolla först kondingen!

  3. #3
    V.I.B Contributor Gustav2Ks avatar
    Reg.datum
    feb 2012
    Ort
    Gärdet, Stockholm
    Inlägg
    208
    Tackad: 8

    Tack för tipset. Har beställt ny konding, spole och tändkablar.
    Har suttit och kollat in klipp på youtube. Nästa steg är att grundligt gå igenom förgasarens kanaler.

  4. #4
    V.I.B Contributor Gustav2Ks avatar
    Reg.datum
    feb 2012
    Ort
    Gärdet, Stockholm
    Inlägg
    208
    Tackad: 8

    Citat Ursprungligen postat av minhoj Visa inlägg
    Tror de e tändningsfel.
    Har du bytt kondensator och/eller kollat kontakten till den?

    Vet inte riktigt vad det är för tändning på dessa maskiner, är centrifugalvikter o fjädrar i ordning?
    Men kolla först kondingen!
    Tjena igen
    Jag har monterat ner brytarhuset.
    Den har automatisk ”advance” med vikter. Var ganska mycket rost och skit där i så jag gjorde rent och smörjde in. Hjälpte inte.
    Men snart kommer polaren med ny konding och det andra.

  5. #5
    V.I.B minhojs avatar
    Reg.datum
    apr 2014
    Ort
    Förort
    Inlägg
    156
    Tackad: 19

    Vi väntar med spänning.... typ 12V eller så...

  6. #6
    V.I.B Contributor Gustav2Ks avatar
    Reg.datum
    feb 2012
    Ort
    Gärdet, Stockholm
    Inlägg
    208
    Tackad: 8

    Citat Ursprungligen postat av minhoj Visa inlägg
    Vi väntar med spänning.... typ 12V eller så...
    Haha

    Nu har jag bytt spolen och condingen utan framgång. 😫
    Plockade ner förgasaren igen för att se vad som kunde vara fel på den och uptäckte att det saknas en oringspackning till blandakruven. Hoppas så in i helvete att den lilla jäveln har betydelse.

Liknande ämnen

  1. Evo -94 poffar och smäller
    Av 2.3t i forum Motor, Luft, Buller ,Ventiler, Kammar, Förgasare
    Svar: 10
    Senaste inlägg: 2018-04-08, 20:58
  2. Smäller vid start
    Av JNar i forum Harley-Davidson Sportster
    Svar: 3
    Senaste inlägg: 2017-05-03, 15:51
  3. Svar: 0
    Senaste inlägg: 2017-01-13, 08:40
  4. Avgas smäller vid gas avslag
    Av Peter Spansk i forum Motor, Luft, Buller ,Ventiler, Kammar, Förgasare
    Svar: 7
    Senaste inlägg: 2015-10-30, 21:36
  5. Strut skjuter och smäller.
    Av Brain dead i forum Klassiska & Historiska Harley
    Svar: 7
    Senaste inlägg: 2015-04-28, 22:27

Bokmärken

Bokmärken

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •